Investeren in een 3D-scan loont!

Wil je een bestaande installatie, machine of piping vernieuwen of een nieuwe installatie bouwen in een ruimte? Een investering in een 3D-scan loont! De scan brengt niet alleen de ruimte, maar ook de wirwar van installaties, leidingen en complexe vormen snel en volledig driedimensionaal in kaart. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en voorkom je fouten.

Een 3D-scan brengt elke ruimte in kaart vanuit verschillende invalshoeken. De scan is een kost, maar wel eentje die je heel snel terugverdient, zowel in de voorbereiding van een project als tijdens de werken.

Met een 3D-scan vergeet je niets, waardoor je niet meer op locatie moet voor aanvullend meetwerk. De scanner kan ook makkelijk op lastige plaatsen gepositioneerd worden en onderdelen opmeten die handmatig moeilijk bepaald kunnen worden. Alle mogelijke vormen worden met precisie in kaart gebracht, fouten worden vermeden.

Omdat alle data van de metingen digitaal beschikbaar zijn, kan men de nieuwe, toekomstige installatie of piping via de nodige software intekenen in de scan. De 3D-scan meet ook details in zoals ophangsystemen, verbindingen of betonuitsparingen, maar ook de ruimte rond de installatie. Dit is nuttig om te kijken waar nieuwe onderdelen kunnen komen, of waar toegangsroutes voorzien kunnen worden. Ook in deze fase van het project voorkom je dankzij de 3D-scan veel vertraging en kosten.

Tijdens vergaderingen kan je makkelijk het project digitaal doorlopen, zonder dat je team on site moet gaan en rekening moet houden met allerlei veiligheidsregels.

De 3D-scans blijven bovendien beschikbaar voor volgende projecten in de toekomst. Je kan ze koppelen aan nieuwe scans, zodat je na verloop van tijd je hele bedrijf digitaal in kaart hebt gebracht.

Extra expertise nodig?

BVS Engineering levert engineeringdiensten voor bedrijven in metaalverwerkende sectoren of voor fabrieken met een eigen productiefaciliteit. Wil je een nieuwe installatie bouwen of een bestaande installatie aanpassen, en zoek je extra expertise op vlak van machines, piping of constructie? Contacteer ons dan!

Bart Verstappen beschikt over een brede ervaring die over verschillende sectoren heen is opgebouwd. Hij beheerst verschillende tekenprogramma’s voor zowel piping, machinebouw als metaalconstructies. Naast het tekenen en engineeren van projecten staat Bart ook in voor de volledige projectbegeleiding bij de bouw van installaties.